Bevakning av event, nyheter och vimmel.
Instagram

Hur Syns och Hörs Kvinnor och män i nyhetsmedia? på Internationella Kvinnodagen

Många interessanta ämnen togs upp på seminariet ”Hur Syns och Hörs Kvinnor och män i nyhetsmedia?” på Internationella Kvinnodagen där Europamarlamentarikerna: Anna Maria Corazza Bildt & Linnea Engström, Ewa Thorslund från Statens medieråd, Jeanette Gustafsddoter från TU Medier i Sverige och Klas Wolf-Wats från Sveriges Radio Ekot.

Dock vill jag, undertecknad, lyfta fram våra kvinnliga hjältinnor som levt innan vår tid. Våra kvinnliga förfäder och hylla dem för all arbete de lagt ner, all risk de tagit och  alla liv som man offrats för vår skull.  Det gick inte smärtfritt. Kvinnor har allt från att kallats alla möjliga glåpord, piskats, kallas häxor och bränts på bål.

Tack vare alla dessa hjältinnor har vi kvinnor idag: rösträtt, jobb, vi får själva välja vår partner och många flera självklara saker.

Internationella kvinnodagen behövs för att vi människor är bra på att glömma. Varje år så förvånas vi hur kallt det är på vintern och hur mycket det regnar på sommaren. Hur kan vi glömma det? Men vi gör det.

På liknande sätt är de lätt att glömma hur kvinnornas situation varit och den kamp som för oss dit vi är idag. Det är extremt viktigt att ha Internationella kvinnodagen för att bli påmind och fortsätta kampen för kvinnors rättigheter.

Kvinnor ska inte behöva välja bort barn för karriär.  Vi  måste även förbättra vårt systerskap även bryta ned våldet i allmänhet som trappas bara upp för var dag mot alla.  Kvinnor ska inte behöva stå bakom en man för att överleva, bli respekterad, få rösten hörd eller tolerera vad som helst.

Det flesta kvinnor inklusive mig själv har någon gång varit med om kvinnoförtryck eller förnedring och mer.

Vi ska lära våra söner och döttrar att respekt är Nummer 1.  Om inte vi inte enas och kämpar tillsammans så blir det inget.
Vi måste fortsätta vara envisa som våra förfäder för att nå våra mål.

Vänta inte på att ett mirakel ska ske. Utan det hänger på dig också.  Prata med den yngre generationen. Så att de inte ska behöva uppleva, normalisera eller återuppliva medeltiden igen.


Vi ska se till att minnas våra kvinnliga förfäder som kämpade så hårt för vår skull.


Vi ska se till att deras kämpande och eländig liv inte var förgäves. Varje år ska jag i.a.f. fortsätta hylla, hedra och även minnas deras envishet. Tack kära systrar och alla ni som gör en liten guldkorn extra till kvinnors & mödrornas välmående.

Bild & Reportage: Cristina FunkeTipsa en vän


info@maxnoje.se

Arkiv