Bevakning av event, nyheter och vimmel.
Instagram

Mark Levengood aktuell igen med Tro, Hopp & Kärlek och deltagarna: Jennie Wall, Lina Mayim, Filip Jönsson och Björn Skogsberg

Mark Levengood lanserar nu andra säsongen av SVT-programmet ”Tro, hopp, och kärlek” med de 4 nya deltagarna: Jennie Wall, Lina Mayim, Filip Jönsson och Björn Skogsberg. Här kommer intervjuer med deltagarna:

Intervju med: JENNIE WALL
MaxNöje: Hur kom du Jennie med i programmet Tro, Hopp & Kärlek?
Jennie Wall:  Jag fick en förfrågan från produktionsbolaget Jarowskij och från början var det inte så självklart att vara med. Jag funderade jättemycket och pratade flera gånger med familj och kollegor. Sen tänkte jag att det var ett äventyr att vara med och också en möjlighet för kyrkan att synas.

MaxNöje: Vilken kyrka är det?
Jennie Wall:  Svenska kyrkan, Danderyds församling.
MaxNöje: Vad förväntade du dig av programmet?
Jennie Wall:  Jag tänkte att det var en möjlighet att träffa killar som jag inte skulle träffa i ett annat sammanhang, att det skulle bli spännande och fina möten med dem.  Sen är det så klart, att det öppnar upp för möjligheten att träffa  kärleken.
MaxNöje: Hur ser du på möten med andra människor? 
Jennie Wall:  Vi människor lever i relationer och det är det viktigaste vi har. Jag tror att programmet möjliggör för tittarna att relatera till sina egna relationer. Kan man förmedla någon tanke eller känsla till tittarna som de kan ta med sig till sina egna relationer och så är det ett väldigt fint program.
MaxNöje: Var det något du själv plockade med dig hem?
Jennie Wall:  Jag har fått möjligheter att få tänka jättemycket på relationsfrågor. Det blir ju så att man utmanar sig själv med att våga, när man går in och dejtar på det här sättet. Man lär sig mycket om sig själv.


Intervju med: LINA MAYIM
MaxNöje: Hur kom du Lina med i programmet Tro, Hopp & Kärlek?
Lina Mayim: Ja, det var en lite tråkig februaridag på jobbet. Så ringer telefonen från produktionsbolaget Jarowskij och ställer frågan: Känner du till programmet och kan du tänka dig att vara med i Tro, Hopp och Kärlek? Sen funderar jag mycket på det  och hade många samtal kring, innan jag bestämde mig för att tacka ja.

MaxNöje: Är det något du känner att du har plockat med dig efter programmet?
Lina Mayim: Jag har nog fått förnyad tro på det här med dejting. Jag har dejtad tidigare i mitt liv, men det har varit lite tråkiga dejter. Det blev inga möten, och man ska sälja in sig i en konstlad situation. Nu har jag fått pröva på någonting annat i programmet, och det är jag väldig glad för. Sedan har jag fått förmånen att få möta jättefina killar som har bjudit på sig själva. Och jag bjöd på mig själv och det blev roligt och härligt.

MaxNöje: Vilken kyrka är du ifrån?
Lina Mayim: Svenska kyrkan utanför Gisslaved i Jönköpings län i Småland som blivande präst.
Intervju med: FILIP JÖNSSON

Max Nöje: Vad jobbar du Filip i vanliga fall?
Filip Jönsson: Jag är vaktmästare i S :t Petri kyrka i Malmö

Max Nöje: Hur kommer det sig att du kom med i programmet?
Filip Jönsson: Jag hade jobbat i ett halvår och pratade med Jessika som är en tidigare deltagare i programmet. Hon skickade in en bild på mig till producenten. Därefter hade jag möten med producenten och tyckte att det lät trevligt. Hela konceptet verkade väldigt roligt och som en utmaning för mig själv. Det är kul att dejta framför kameran.

MaxNöje: Har du lärt dig något som du har tagit med dig från programmet?
Filip Jönsson: Ja, absolut. Det var en spännande resa och en intensiv period. Eftersom det var så intensivt fick man ta avsked av vissa personer ganska tidigt, vilket är en erfarenhet som jag tar med mig. På förhand var det jobbigt, men samtidigt var det väldigt skönt att prata om varför man inte väljer att ses mer. Det är inte alltid självklart att man gör det i vanliga fall. Utan ofta rinner det bara ut i sanden.

Intervju med: BJÖRN SKOGSBERG

MaxNöje:  Var jobbar du någonstans Björn,  och är du präst?
Björn Skogsberg: Ja, jag är präst och jobbar i Järfälla församling.
MaxNöje: Hur kom du in i programmet?
Björn Skogsberg: De hade informationsdag om programmet i församlingen.
MaxNöje: Vad har du tagit med dig av programmet?
Björn Skogsberg: Åh, mycket. Just att kunna ta tag i den rädslan som jag har haft att börja dejta igen. Jag har dejtat tidigare, men det har varit ett stort uppehåll. Jag har mött väldigt mycket kärlek från många håll som hjälpt mig att växa och våga igen.
MaxNöje: Är det något som du börjat göra nu?
Björn Skogsberg: Ja, att våga vara mig själv fullt ut. När man besegrar rädsla så växer man som människa och då vågar man och även ta vara på dagen. Jag tänker mycket på att vara sann.  Jag jobbar mycket med ungdomar och jag vill gärna förmedla  till dem att "du är bra som du är".
MaxNöje: Är det något du vill tillägga?
Björn Skogsberg: Det står i Bibeln att kärleken fördriver all rädsla, och det stämmer verkligen.  Det har varit fantastiskt att få jobba med alla i teamet. Alla har varit fantastiska. Jag har fått jättemycket stöd, kärlek och det har varit som en stor resa.


Reporter & Bild: Cristina FunkeTipsa en vän


info@maxnoje.se

Arkiv