Bevakning av event, nyheter och vimmel.
Instagram

Nu blir Alladin en härlig musikal under namnet Äventyret Alladin

Alladin blir en musikal med Markoolio, Claes Malmberg, Kim Sulocki, Charlie Grönvall och Renaida Braun och en stor ensemble under namnet Äventyret Alladin på Stockholm Waterfront.  Det är produktionsbolaget Dröse & Norberg som ligger bakom den spännande, roliga och underbara musikalen. Bolaget har dessutom valt så fina artister med härliga röster så man ser verkligen fram emot Äventyret Alladin.

Max Nöje: Hur kom ni på att göra en musikal av Alladin?
Robert Röse, regissör:  Alladin är ett äventyr som har hållit i över tusen år och som är roligt att berätta igen. I mån om att vara mer pålästa tog vi en resa till Marocko och fastnade för den Berbiska kulturen för deras hantverkskonst, smycken och deras kläder. Det blev en inspirationskälla på samma sätt som för den franske modeskaparen Yves Saint Laurent som reste mycket till Marrakech.

Max Nöje:  På vilket sätt kommer föreställningen bli annorlunda i förhållande till sagan?  
Robert Röse, regissör:  Det är samma historia: Alladin, Ande, en flygande matta, en elak trollkarl och en prinsessa. Vi berättar historien så som vi vill berätta den. Den blir i alla fall i nutid. Och så försöker vi återerövra den orientaliska mystiken.

Markoolio:  Jag ska spela trollkarlen El Zallham som är ganska ond men rolig och han lurar Alladin. Min roll går ut på att jag ska jaga rätt på den magiska lampan för att jag vill ha allt guld i hela världen och bli den mäktigaste trollkarlen.
 
Max Nöje: Vad tycker du om din roll?
Markoolio:  Den här figuren är rolig och det är kul att spela lite ond för annars har jag endast spelat snälla roller. Dock kommer jag inte att spela så ond så att barn får svårt att sova…. 
Max Nöje: Vilka andra projekt har du på gång?   
Markoolio:  Håller på att göra lite nya låtar och så håller jag på med en serie på barnkanalen som heter familjen Rysberg där jag spelar vampyr. Vi ska spela in tredje säsongen nu i juni och sedan ska jag ut och gigga lite grann i sommar, så det är full rulle.
 
Renaida Braun:  Jag ska spela prinsessa Sofa och det ska bli riktigt kul. Jag har fått en inblick i hur hon är:  Sofa är tuff och lite kaxig, men har ändå ett gott hjärta. Vad jag kan relatera till mest är Disney versionen av Alladin, men jag tror att jag kommer vara lite mer som ”dagens” prinsessa. 

Max Nöje: Blev du förvånad att du fick rollen? 
Renaida Braun:  Jag har haft lite i andra rolle,r men aldrig i en musikal där jag får sjunga och dansa samtidigt.
 
Charlie Grönwall: Jag kommer spela Alladin: Han är äventyrliga, nyfikna men ändå fattiga killen som livnär sig på att tigga på marknaden. Det är ett fantastiskt gäng och jag är jättetaggad.

Max Nöje: Har du idag några andra projekt på gång? 
Charlie Grönwall: Jag jobbar heltid som förskolelärare, jag håller på att förbereda mig inför sommaren då jag och Rebecka från Idol, ska spela runt om i Sverige. Samt att jag tillsammans med musikerna från mitt band snart ska åka iväg till Los Angeles.  Det är mycket som händer. Fullt ös medvetslös 24/7 men det jättekul.
 
Claes Malmberg:  Min roll är att spela Anden i Alladin. Och det är en roll där man i princip kan göra vad man vill.
 
Max Nöje:   Du är helt målad i guld, hur känns det? 
Claes Malmberg: Jag ska få någon slags kroppsstrumpa så jag slipper att spreja på mig själv när vi spelar i guldfärg, men det går ganska snabbt att spreja sig i guld.
 
Max Nöje:  Kanske blir guld din favoritfärg? 
Claes Malmberg: Guld, ja det är det. Jag är lite kitchig. Jag ser lite ut som en Zen Buddha staty. Så har man tur så kan man göra någon sorts variant av ”merchandise” och sälja statyer med mig som Buddha. Det tror jag på.
 
Max Nöje: Ska ni göra någon inspirationsresa? 
Claes Malmberg: Ja, jag hoppas att de bjuder på mycket resor så man kan tränga in i rollen. Sen spelar jag inte anden utan jag är anden när jag väl börjar spela.  Dessutom tycker jag om den här Buddha-liknande versionen så att jag kan använda min kropp, om jag uttrycker mig så.
 
Max Nöje: Det är bra att du inte behöver göra någon typ bantningskur.
Claes Malmberg: Om jag vill jävlas så kan jag gå ner 30 kg, men då hade det inte blivit lika roligt så jag får fortsätta vara tjock. Annars är jag smal. Jag har jobbat så mycket de senaste 30 åren med tjocka roller så jag har blivit så.
 
Max Nöje:  Har du andra projekt just nu? 
Claes Malmberg: Ja, just nu spelar jag Hemsöborna på Stadsteatern och så är jag på en konserthus turné tillsammans med 3 andra musiker.
 
Kim Sulocki: Jag ska spela Dromedaren Jabaar. Utmaning är att hitta ett rörelsemönster och så ska jag gå på styltor i en varm dräkt. Det är en mycket rolig och spännande musikal. 

Max Nöje: Vilka andra projekt har du på gång?  
Kim Sulocki: Jag ska jobba på Gotland i sommar vid Romateatern med föreställningen ”En vintersaga” och i höst gör jag Oscar’s Revyn igen, fast i Göteborg.
 
Reportage & Bild:  Cristina Funke
 Tipsa en vän


info@maxnoje.se

Arkiv