Bevakning av event, nyheter och vimmel.
Instagram

Indio vinnaren av Roygalan för årets bästa reklamfilm

Roygalan som är en utmärkelse för reklamfilmsbranschen hölls 27/10 och inleddes av programledaren och författaren Klara Zimmergren och regissören Jens Sjögren.  Gästartisten  var Ana Diaz och av prisututdelarna märktes Björn Rosengren, Inger Nilsson, Filip Berg, Aliette Oppheim, Felice och Happy Jankell, Mats Lindberg (regissör Morran och Tobias) etc. DJs på Berns var  Julia Vero, Touché och Arina, Viktor och Li.

Här är vinnarna: 
Guld:  Indio – ”Avgörande Ögonblick” för Sveriges Radio
Juryns motivering: ”För sin ton och känsla. För alla små detaljer som samverkar till ett komplett helhetsresultat; bilderna, de visuella effekterna, castingen, ljud och musik. Den här filmen har lyckats sätta bilder till det som vanligtvis bara är ljud. Juryn var helt enig, detta är den bästa reklamfilmen.” 

Silver: 
B-Reel Films – ”Bröder” för Systembolaget
Callboy – ”Close the Loop” för H&M
B-Reel Films – ”Kampen” för SVT Drama

Folkets pris – framröstat av svenska folket:  Indio – ”Då Som Nu För Alltid” för Kent
Bästa reklamfilmsregissör:  Philippe Tempelman – ”Avgörande Ögonblick” för Sveriges Radio, ”Inner Voice” för A-Z och ”World Recycle Week feat. M.I.A.” för H&M

Juryns motivering: ”Regissören visar genom sina tre bidrag en mångsidighet och en stark egen röst. Genom regissörens totala engagemang för sin uppgift ser juryn ett genomgående högklassigt hantverk. Det är perfektion i detaljerna, ett nyskapande i berättandet och reklamfilmer utan stereotyper eller daterade könsroller - en yrkesperson som med extrem närvaro verkar i nuet.”

Bästa reklamfilmsfotograf:  Mattias Montero – ”Då Som Nu För Alltid” för Kent
Juryns motivering: ”En fotograf i världsklass som tar med oss på en resa från start till mål. Råheten och enkelheten i fotot är mästerligt ackompanjerat till upptakten i musiken. Ett utomordentligt hantverk som griper tag i tittaren och ingen lämnas oberörd.”

Bästa reklamfilmsklippare:  Johan Söderberg – ”Balmain” för H&M
Juryns motivering: ”För sin oerhörda talang att kunna arbeta i detta tempo med så många klipp och ändå lyckas behålla ett fokus och ett flöde genom hela filmen. Ytterst få klippare klarar av att fullständigt trollbinda betraktaren på detta sätt. Det här är en klippare av absolut världsklass.”

Bästa visuella effekter:  Swiss – ”Astronaut” för Com Hem
Juryns motivering: ”Genom sitt skickliga Visual Effects-hantverk har man lyckats skapa en helt sömlös upplevelse från början till slut. Kvalitén på det visuella resultatet kan jämföras med stora Hollywood-produktioner med tillgång till betydligt mycket mer tid och resurser. Detta är verkligen imponerande och förtjänar en vinst.”

Bästa animation:  Filmic Art – “New Marine Resources” för Sintef
Juryns motivering: ”Animationens värld erbjuder visuella möjligheter som både kan vara pedagogiskt förklarande och fiffigt underhållande. För en estetisk, lekfull och engagerande film i ett svårkommunicerat ämne.”

Roy Jr:  Sheila Johansson – ”Inbetween Moments” för Anyday Nuts, ”Jesper Waldersten” för Gant och ”Richard Haines” för Gant. 
Juryns motivering: ”Du visar med all önskvärd tydlighet att junior inte är synonymt med oerfaren. Med dina tre fina filmer visar du upp en imponerande bredd och spets! Grattis! ”

Bengt-Anton Runsten – ”Refugees Welcome” för RefugeesWelcome Stockholm
Juryns motivering: ”Med en engagerande och brännhet historia, ambitiöst berättad utan transportsträckor, definierar du exakt hur bra en reklamfilm kan vara. Därför vill vi hylla dig!”

Hederspris: Focus Film – Nina & Ali Boriri
Juryns motivering: ”Vi vill fira, gratulera och hylla ett företag som drivs av två personer som med själ, hjärta och kunskap verkar och kämpar för att produktioner i Skandinavien fortsatt ska kunna filma, framkalla och scanna 16mm- och 35mm-film.” 

Roypriset belönar kreativitet och nyskapande inom svensk reklamfilmsproduktion. Roygalan arrangeras av Film&TV-Producenterna.www.filmtvp.se

Film&TV-Producenterna är en branschorganisation för produktionsbolag i Sverige som producerar långfilm, dokumentärfilm, TV-program och/eller reklamfilm. Organisationen syftar till att tillvarata medlemmarnas ekonomiska intressen och företräda medlemsbolagen i frågor som rör villkoren för produktion och exploatering av film, tv och reklamfilm. 

Reportage & Bilder:  Cristina FunkeTipsa en vän


info@maxnoje.se

Arkiv