Bevakning av event, nyheter och vimmel.
Instagram

Charlotte Erdegard från Semcom kammande in Rödfärgpriset 2016.

Årets vinnare av Rödfärgspriset blev Mölndals arkitekt Charlotte Erdegard från Semcon. Utdelningen skedde på galan på Berns.

Juryns Motivering:  ”Årets vinnare av Rödfärgspriset är något så oväntant som en crossover mellan hightech och tradition och omdefinierar i ett slag allt vad slamfärgsfasader hittills har varit.

Bakom ett väderskyddande skal utfört i den senaste glasbygggnadstekniken lyser den rödfärgade träfasaden upp i solljuset med varm intensitet och låter spjutspetsteknologi möta stugromatik i skön förening. Falu Rödfärg 2.0, helt enkelt!”.

Juryns Motivering:  ”Årets vinnare av Rödfärgspriset är något så oväntant som en crossover mellan hightech och tradition och omdefinierar i ett slag allt vad slamfärgsfasader hittills har varit. 
Bakom ett väderskyddande skal utfört i den senaste glasbygggnadstekniken lyser den rödfärgade träfasaden upp i solljuset med varm intensitet och låter spjutspetsteknologi möta stugromantik i skön förening. Falu Rödfärg 2.0, helt enkelt!”

Intervju med Johan Molin, VD på Falu Rödfärg strax innan galan:

”Vi har 14 nominerade objekt i kväll. Det går från slott till koja. Det är ett litet Attefallshus på 25 m2 som är minst och så går det upp till ett kontorskomplex som är på 3000 m2. Så vi har sett hela spännvidden i kväll. Tävlingen genomförs för 8:e gången och vi har deltagarekord i kväll, vilket är jätteroligt. Över 200 personer som kommit till oss och vi har många av Sveriges bästa arkitekter här, vilket känns jättespännande för oss. Vi kommer bjuda på underhållning och spänning för de som är här i kväll”.

Reporter & Bild:  Cristina Funke (kontakta mig inför ditt evenemang)Tipsa en vän


info@maxnoje.se

Arkiv