Bevakning av event, nyheter och vimmel.
Instagram

Champagnedagen på spegelsalen på Grand Hôtel

Igår var det Champagnedagen på spegelsalen på Grand Hôtel!  Många spännande Champagne men som endast besöktes malheureusement (beklagligtvis på franska)  en kort stund. Dock hann jag träffa på språnget Sveriges Champagne kung:  Richard Juhlin.  Givetvis passade man på ta en bild.  Det var länge sedan jag såg honom. Ja, det är så när man hållit sig borta från vinbranschen. Men Gunilla Colliander kanske har ändrat på detta beteende idag.  Mer vin!  Just det, man får inte uppmuntra folk att dricka alkohol.... Men med måtta som jag :) smaka och spotta det är lösningen!

Det blev endast 6 korta besök varav endast ett av de riktigt stora vinbolagen.

Min snabba tur började jag hos Marcel Hårdmark från Champagnehuset, fortsatte till ny, liten men lovande importör Herr: Kim Wallqvist Vinhandel. En av de som jag valde att prova hade vunnit priset "Le Guide Hachette des Vins 2016". Jag valde just den då den har låg dossage på endast 3.

Hos Winespotting så var Champagne Nathalie Falmet Brut.Vignorom Genologue den bästa av de 3 som jag provade.

Besökte även kort en äldre och stor vinimportör med mer vanliga champagne som heter Enjoy Wine & Spirits som har champagne serien Nicolas Feuliatte och Dehours.

Hos en av de stora vinhandlarna spanade jag in Pernod Richard och Champagne "Mumm Millésimé 2006" vilken var min favorit av de jag provade. Utsökt krispigt och inte så mycket sötma.

Sedan fann jag en champagne som är ny för mig och som heter Guldkula. Av de 3 champagne som jag provade, så var den sista för dyr för min ficka. Den kostade över 9000 kr. Jag provade, men var ändå inte imponerad. Som jag förstod så var upplagan endast på 250 flaskor. Den vanligare och billigare tyckte jag var mer önskvärd utifall du som läser vill köpa flaska till mig :) Till Cristinadagen den 24:e i sommar!

Nej just det var den 24:e i mars.  Det var pasé. Bra försök Cristina. Avrundningsvis så kan man säga att Champagne aldrig är fel.

Champagne är dock en dryck som jag uppskattar i låg dossage: Krispigt, kallt i kristall !

Text & bild:  Cristina Funke 2016-05-16Tipsa en vän


info@maxnoje.se

Arkiv