Bevakning av event, nyheter och vimmel.
Instagram

Designtorget samarbetar med Beckmans för småskalig produktion

Nu på Designtorget finns ett fantastiskt formgivarsamarbete som 11 studenter från Beckmans Designhögskola tagit fram i småskalig produktion under endast 11 veckors tid. 

Designtorget är ett flaggskepp för Sverige.  Det är väldigt roligt att företag som Designtorget ställer upp på ett sådant samarbete och ger studenter möjligheten att utvecklas och lyfta fram deras egenskaper på ett realistiskt och kompetent sätt. 

Produkterna finns nu tillgängliga i en utställning på Designtorget.  

”Vi har fått äran att få jobba med några studenter som läser formgivning på Beckmans. De har gjort en kurs i småskalig produktion där vi har varit delaktiga. Vi har varit en motpart för att presentera sin produkt och utgångspunkten har varit att ta fram en vara i vårt sortiment på Designtorget.”

De har exempelvis tagit fram en spegel som vi inte har haft tidigare. En lampskärm som har varit enkelt att trä-på en befintlig lampa, en örtkruka, m.m. Det har varit väldigt brett. En intensiv kurs som endast pågått i 11 veckor”, säger Martin Appelros, Visual Merchandiser på Designtorget.

”Det är viktigt evenemang och utställning.  Vi vill komma närmare just svensk form. Vår vision på Designtorget är att göra svensk design framgångsrik och tillgänglig. Det finns ingenting som är bättre än att sammarbeta med en av Sveriges absolut bästa designskola, nämligen Beckmans. Förra året så samarbetade vi inom textil och nu inom småskalig produktion. En annan förutsättning att göra Svensk design framgångsrik, är att det är kommersiellt gångbart och att det säljer. Och det känns otroligt kul när man tittar på de här objekten att de är redan nu är producerbara och säljbara i det här skicket.  Vi tror att flera av dem kommer att komma in i vårt ordinarie sortiment”, säger Designtorgets VD,  Pål Kårfalk.

”Jag skulle vilja avsluta med att säga att jag är otrolig stolt över hur ni har lyckats att göra detta från analys av vad konsumenten behöver, hur ni själva vill skapa ert varumärke, vilken typ av produkt ni vill göra, vilken funktion det ska vara, till att faktiskt tillverka produkten. Det är inte lätt när man som student får att utföra en sådan process, men det är otroligt lärorikt, man stöter på patrull på vägen, man måste ändra, justera och i slutändan så kanske det blir en helt annan produkt man hade tänkt. Ni har också utvecklats mycket, ni har tagit fram jättefina produkter och vi är så glada att få ha er här.  Passa på och köp och lycka till i framtiden som formgivare. Välkomna!” säger, Margit Barolo, kursansvarig, Beckmans Designhögskola.

Produkterna finns i Designtorgets butik vid Sergels torg.

Underlägg Ramses av Jonatan Nilsson
Hylla Tricken av Ella Westlund
Lampa Skal av Hanna Wik
My Mirror av Anne Harvala
Plocka (lilla blå vasen) Charlotte Lorensson
Slaskrensare Organic av Maria Chifflet
Vasen Tulipan av Isabella Tapper och Jim Claesson Zsuppan
Örta (svart kruka för kökskryddor) av Emma Stridh och Robert Wettebrant
Skål Ego av Elin Lindström och Liga Bulmiste

Vernissage arrangör:  Grand Relations,  Bild & text:  Cristina FunkeTipsa en vän


info@maxnoje.se

Arkiv