Bevakning av event, nyheter och vimmel.
Instagram

100 största makthavarna inom svenskt herrmode

För åttonde året utser King Magazine de 100 största makthavarna inom svenskt herrmode. I år toppas listan av Andreas Löwenstam, chefsdesigner man på H&M, ett av världens största modeföretag.

Syftet med listan är att synliggöra och stärka makthavarna – de som inspirerar, influerar och informerar ‑ inom det svenska herrmodet. Man behöver varken vara herre eller jobba specifikt med mode för att placera sig på listan, inte heller speciellt välklädd. Här gäller det vilket inflytande man har över den svenske mannens modevanor.

I år visar mannen på förstaplatsen att han och hans arbetsgivare, på allvar, anser att männen är minst lika viktiga som kvinnorna. Aldrig tidigare har så hög modegrad erbjudits till så lågt pris och till så många män, oavsett stil, tillfälle eller plånbok. Statsminister i världens mest demokratiska mode­nation – tillika chefsdesigner i ett av världens största modeföretag – är Andreas Löwenstam, H&M. I år är han mäktigast i modesverige.

– När vi nu delar ut priset för åttonde gången är det med stor glädje jag fortfarande kan konstatera att Sverige har så många internationellt framstående personligheter verksamma på modets arena. säger Per Nilsson, chefredaktör på King Magazine, och fortsätter:

– Som designchef för ett företag som under det senaste året visat att man på allvar satsar på mannen så är Andreas självklar på förstaplatsen på vår modemaktlista.

– Att bli utnämnd till Sveriges modemäktigaste är såklart för mig väldigt stort. Att dagligen vara med i en kreativ process där man påverkar de globala strömningarna inom herrmodet och samtidigt bli uppmärksammad för det är otroligt hedrande och inspirerande, säger Andreas Löwenstam.

Om Andreas Löwenstam

Andreas är född 1971 i Örebro, uppvuxen i Svenljunga och därefter i Västervik innan flytt till Stockholm. Han började sin designkarriär som assistent hos Lars Wallin 1994. Andreas har därefter arbetat som designerassistent på Marc O’Polo i Stockholm och designer på Marc O’Polo Jeans i Tyskland, Levis i London, Björn Borg i Sverige och som designansvarig för Mistral i Schweiz. 2005 började han på H&M som assisterande designer på L.O.G.G. Sport Man, 2006 blev han designer på H&M man där han nu är chefsdesigner.Tipsa en vän


info@maxnoje.se