Bevakning av event, nyheter och vimmel.
Instagram

STING-Day en dag där entrepenörer möter investerare

Igår onsdag var det STING-day där 130 investerare från 11 länder och ett 70-tal svenska startupbolag möttes på Hotel Birger Jarl i Stockholm.

”Inget annat evenemang i Sverige har lyckats samla så mycket riskkapital för startups i ett och samma rum. I år har vi 130 investerare som tillsammans representerar mer än 200 miljarder kronor, pengar som de svenska entreprenörerna har en chans att få del av”, säger Pär Hedberg, VD och grundare av STING. ”Det internationella intresset är större än någonsin, med investerare som deltar från 11 länder. Här får de träffa bolagen och se varför Stockholm rankas högst i världen inom innovation och entreprenörskap.” 

I programmet fick man även se hur 4 investerare pitchar för en panel av erfarna entreprenörer. En omvändpitch där vinnaren blev Online Pizza's grundare Erik Byrenius. 
Max Nöje:  Hade du varit med om detta tidigare?
Erik Byrenius:  Nej, det hade jag inte men det var roligt. Det är klart att entrepenörna vill veta mer om investerarna och inte bara tacka ja till den första. De har också rätt att välja.
Max Nöje:  Kommer du gå ut med dem och ta en lunch som det var sagt?
Erik Byrenius:Ja, det kommer jag och det kommer bli intressant.
Max Nöje: I vilken av de tre bolagen skulle du kunna tänka dig att jobba med?
Erik Byrenius: Alla tre är intressanta, men jag kan inte svara på fråga just nu.

Entreprenörerna som ställde frågorna till investerarna var: Caroline Walerud, grundare & VD från Volumental, Johan Attby, grundare & VD från Fishbrain och Niklas Agevik, grundare & VD från  Instabridge

Bild och intervju: Cristina FunkeTipsa en vän


info@maxnoje.se