Bevakning av event, nyheter och vimmel.
Instagram

Start-up Day 2014 - ett tecken på den växande startupscenen i Stockholm

Imorgon samlas 1000 startupgrundare, studententreprenörer och investerare på Münchenbryggeriet i Stockholm för att delta i Start-up Day 2014. Eventet, som arrangeras av Stockholm School of Entrepreneurship (SSES), har under senare år vuxit och blivit Sveriges största årliga mötesplats för startupföretag och investerare. Att en stor grupp deltagare är internationalla besökare bekräftar bilden av Stockholm som en växande startup stad.

Som den årliga mötesplatsen för startupscenen har Start-up Day under flera år varit en viktig hörnsten i startup-ecosystemet i Stockholm. Eventet har vuxit med en tredjedel sedan förra året och är idag rekordstort med 1000 deltagare. 

- Det har varit fantastiskt att se vårt community växa under åren. Start-up Day, som började som något av den årliga klassträffen för entreprenörer från SSES, samlar idag en stor grupp internationella deltagare och investerare som spenderar allt mer tid i Stockholm för att scouta efter talanger. Det är ett tecken på att vi erbjuder en bra grogrund för entreprenörer och att Stockholm är en het startup stad, säger Marie Sundström på SSES som har varit projektledare för eventet sedan 2007.

Under dagen medverkar flera av SSES alumner från de olika scenerna där man kan lyssna på inspirerande "startup stories" och nya företag som pitchar sina idéer inför en investerarpanel. Ett temaspår under dagen är hur man bygger teamet och lyckas attrahera rätt personer till sin startup, en utmaning som de flesta grundare står inför i den globala konkurrensen om talangerna. Detta spår modereras av Stockholm Business Region Development, vars uppdrag är att attrahera internationella talanger och entreprenörer till staden. 

Start-up Day är ett non-profit event och listas sedan två år tillbaka av TechCrunch som ett av det bästa Europeiska eventen för startups. Huvudpartners 2014 är Stockholm Business Region Development och PayPal. 

Start-up Day 2014 går av stapeln den 26 april på Münchenbryggeriet i Stockholm kl 09:00-16:30. Eventet live-sänds här: http://video.startupday.se/Tipsa en vän


info@maxnoje.se