2013-12-16 Pressmeddelande: En kväll för Vår Drottning

Tipsa en vän

En kväll för vår drottning


Vid en föreställning den 19 december kommer Drottning Silvias 70-årsdag, i närvaro av kungafamiljen, att firas på Oscarsteatern i Stockholm. Samtidigt uppmärksammas hennes arbete för världens utsatta barn.

Värdinna för föreställningen "EN KVÄLL FÖR VÅR DROTTNING" är Lill Lindfors. Övriga artister som medverkar är Tomas Ledin, Lena Philipsson, Peter Jöback, Karl Dyall, Hanna Lindblad, Rennie Mirro, Simone Moreno, John Lundvik och Poplabbet samt barn och ungdomar från BASE 23 och Lilla Akademien.

Idé och initiativ till evenemanget kommer från Kirstine von Blixen-Finecke och Olof Stenhammar.

De vände sig till Oscarsteaterns teaterdirektör och producent Vicky von der Lancken, om möjligheten att producera föreställningen. "Den frågan kan bara besvaras med ja. Det är förstås en stor ära att få göra denna hyllning till Drottningen och samtidigt kunna göra en insats för världens utsatta barn", säger en glad och stolt Vicky von der Lancken.

Vicky har till sin hjälp tagit Roine Söderlundh som regissör och koreograf och Peter Ström bistår med redaktionell medverkan. Orkestern leds av kapellmästare Hans Gardemar.

Föreställningen kommer även att sändas i SVT på Drottningens födelsedag den 23 december.

Hela överskottet från biljettförsäljningen går oavkortat till Drottning Silvias stiftelse Care About the Children, en nystartad stiftelse till förmån för utsatta barn i världen.

Stiftelsen, som kommer att överlämnas under föreställningen, är ett sätt att uppmärksamma och tacka Drottningen för hennes långa engagemang för att förbättra livet för barn runtom i världen och ge henne möjlighet att fortsätta det arbetet med oförsvagad kraft. Läs mer om stiftelsen här. Stiftelsen öppnar nu upp för allmänheten att ge sitt bidrag som ett sätt att gratulera Drottningen på 70-årsdagen och stödja hennes arbete för världens utsatta barn.

"Vi som tagit initiativet till Care About the Children vill hylla Drottning Silvia och tacka för allt hon gjort och gör för barn världen över. Vi vill ge henne möjligheten att hjälpa fler och varje bidrag oavsett storlek är välkommet" säger Olof Stenhammar, initiativtagare och ordförande i Drottning Silvias stiftelse.

Stiftelsens livslängd är bestämd till tio år och den verkar för en värld där alla barn får sina mest grundläggande behov uppfyllda: möjlighet till vård, utbildning och rätten att få vara just barn genom leken. De som önskar uppvakta Drottningen på födelsedagen ombeds att ha stiftelsen i tankarna.

Bidrag till stiftelsen sätts in på bankgiro: 228-6276 | Handelsbanken | 186-9239 | SEB |