2013-11-22 HOBBIT: Smaugs Ödemark

Onsdagen 11 december har HOBBIT: Smaugs Ödemark premiär över hela landet

De första föreställningarna – midnattsföreställningarna – äger rum klockan 00.02 natten mellan den 10 och 11 december

HOBBIT: SMAUGS ÖDEMARK i regi av Oscarbelönade Peter Jackson, är den andra filmen i trilogin som bygger på J.R.R. Tolkiens omåttligt populära mästerverk ”Hobbiten”.

TRAILER: http://www.youtube.com/watch?v=Ivb8gkHQCjM

HOBBIT: SMAUGS ÖDEMARK är fortsättningen på Bilbo Baggers äventyrliga resa tillsammans med Gandalf och de tretton dvärgarna, ledda av Thorin Ekensköld, för att återkräva Ensliga berget och dvärgarnas förlorade rike Erebor.

Efter att ha lyckats överleva första etappen av den oväntade resan, kämpar gruppen vidare österut genom den förrädiska skogen Mörkveden. Där ställs de öga mot öga med den gigantiske Beorn, en hord av jättespindlar och tillfångatas av de farliga skogsalverna. Efter en dramatisk flykt lyckas de ta sig till Sjöstaden och vidare till Ensliga berget för att möta den största faran av alla – den enorma draken Smaug. En utmaning som kommer sätta deras mod och vänskap på slutgiltigt prov.

Ian McKellen återvänder i rollen som Gandalf, Martin Freeman i rollen som Bilbo Bagger och Richard Armitage som Thorin Ekensköld.
I filmens övriga roller återfinns Benedict Cumberbatch, Evangeline Lilly, Lee Pace, Luke Evans, Ken Stott, James Nesbitt , Orlando Bloom och Mikael Persbrandt. Dessutom (i alfabetisk ordning) John Bell, Manu Bennett, Jed Brophy, Adam Brown, John Callen, Ryan Gage, Mark Hadlow, Peter Hambleton, Stephen Hunter, William Kircher, Lawrence Makoare, Sylvester McCoy, Graham McTavish, Dean O’Gorman och Aidan Turner.
Regi: Peter Jackson
Manuset är skrivet av Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson och Guillermo del Toro och är baserat på J.R.R. Tolkiens ”Hobbiten”. Jackson har också producerat filmen tillsammans med Carolynne Cunningham, Zane Weiner och Fran Walsh. Exekutiva producenter är Alan Horn, Toby Emmerich, Ken Kamins och Carolyn Blackwood med Philippa Boyens och Eileen Moran som medproducenter.


Åldersgräns: 11 år
HOBBIT: SMAUGS ÖDEMARK visas i High frame rate 3D (HFR 3D), 3D samt 2D.

Den tredje filmen i trilogin, ”Hobbit – Bort och hem igen”, har premiär till julen 2014.