2013-04-12, Art Hack Day, Bonnierkonsthall

ART HACK DAY på Bonnierskonsthall

Igår var jag på Art Hack Day på Bonnierskonsthall och blev imponerad av dessa begåvade utställare. Ja, mest killar då jag träffade endast en kvinnlig utställare: Raquel Meyer.

Den absolut bästa utställningen i min åsikt så var Data Defense och därefter "Vine-Bombing"; sedan Andrey Zhukov a och Paulo Barcelos DNA picture into code (har jag namngett). Därför dessa hade ett mer fördjupat och användbar syfte.

Dock de som också var imponerande underhållning var ”3D Printing Music”, ”Pyrotechnic Film”, Mario Gonzales onämnda projekt ”Anonymous” och ”Smooth Booth” och den som hade en intressant vinkel var Sexism Detector.

Den kanske roligaste var dock "Talk to Me" av Can Kilicbay.

Bild till vänster: Smooch Both av Quin Kennedy och Olof Mathé (en photobooth som bara aktiveras om ni är två. Man sätter sina händer i det målade lödfärg på väggen, så när kretsen är slut tar det en bild). Även Jonas Molander är med i projektet men dock inte på bilden.

Fotograf & Text: Cristina Funke


Tipsa en vän


Sexism Detector: Jonatan Heyman & Emil Stenström. Alla vet att sexism existerar men är dina vänner sexistiska=för att ta reda på detta analyserar i kommentarer på dina vänners profilbilder. Finns det skillnader i språkbruket beroende på om det handlar om en man eller en kvinna? Logga in med ditt Facebook-konto för att ta reda på det!

 
Andrey Zhukov & Paulo Barcelos: förvandlade bilder till DNA som i sin tur tolkades till koder

Data Defense av Olof Mathé, Daniel Rocha, Jonas Molander, Quin Kennedy m.fl. Donera dina data efter din död. Stämpla in en symbol på din legitimation så fungerar den som ett donationskort (stans tillverkad av skrivmaskin)

Rickard Dahlstrand med hans 3D Printing Music


Rickards 3D-printer som skriver ut mönster efter musikstycke. Denna 3D-printerteknik är andra generations efter sitt första bygge. Under Art Hack Day printar maskinen ut stycke ex. Star Warssignaturen.


Feels av Hannes Wikström, Fredrik Jonsson, Andreas Areschoug, Simon Andrsson: Projektet samlar känslor samlade genom olika korta videosekvenser som sätts ihop till en evig videoström på webben. Ljudet följer intensiten i videoströmmen. (iphone, dator)

 
Vine-Bombing av Daniel Beauchamp.


Feels av Hannes Wikström, Fredrik Jonsson, Andreas Areschoug, Simon Andersson (inte med på bild) Projektet samlar känslor samlade genom olika korta videosekvenser som sätts ihop till en evig videoström på webben. Ljudet följer intensiten i videoströmmen. (iphone, dator)

 
Pyrotechnic Film av Jens Evaldsson. ”Jag ville göra en skulptur som innehåller en film. Dela upp stillbilder, skriva ut dem i 3D och sänka ned skulpturen pyroteknisk vätska. Bilderna brinner upp och film visas i lågorna. Skulpturen är förstörd när filmen är slut.

Datagården av Raquel Meyers, Goto80, Per-Olov Jernberg. Text-TV som en plats för att minnas dina lidna anhöriga.

Mario Gonzales utställning går ut på att skärmen har en sensor där om du exempelvis sticker ut handen kommer det att ändras färg till ljusare och du kan på det sättet få fram Bonnier kodning i realtid.

Talk to Me av Can Kilicbay. Vi har ett intimtförhållande till manga av våra vardagsobjekt, men vi förväntar oss inte att de ska uttrycka känslor eller idéer. Hur skulle det vara om vi gav dem möjlighet att tala med oss? Hur skulle vi reagera?
 


Dream Defrag av Juan Duarte & Forrest Oliphant: ”Vila. Slut dina ögon samtidigt som de öppnar ditt öga” (ljud, jättelikt öga)


T

Peter Herte & Johan Forsberg som är konstkritiker hade förväntat sig en mer conceptuell utställning. Peter tyckte om Sexism Detector och

Peter tyckte bäst om Data Defense