Bevakning av event, nyheter och vimmel.
Instagram

INBJUDAN 8-9 september Trädgårdsfest: Stockholm Urban Garden Show

Viktig Inbjudan till trädgårdsfesten "Stockholm Urban Garden Show" nu på Lör-Sön 8-9 september i Tanto.

Nu när oron för klimatförändringen är befogad, och städer och betongen breder ut sig måste vi ALLA tänka alltmer på hur vi ska behålla odlingen och det gröna vid liv och inte konkurrera naturen. Vad betyder träden, parkerna, odlingarna, bina och koloniträdgårdarna för vår överlevnad? Efter helgens besök kommer du förhoppningsvis ha fått en boost av information, tips och inspiration. Kom och lär dig vad och hur du kan göra. Trädgårdsfesten kommer hållas i Tanto på Södermalm nära Horstull och där finns många fina kolonilotter.

Stockholm Urban Garden Show har anordnats av Koloniträdgårdförbundet med generalsekreteraren Ulrica Otterling i spetsen.

MaxNöje: Vad är anledningen till att ni anordnar Stockholm Urban Garden show?

Ulrica Otterling:  Vi vill sätta fokus på odlingens plats i stan. Det kan inte bara vara betong och asfalt utan det måste också finnas grönt. Även om vi är fler och fler så måste det finns utrymme för folk att odla, att det finns gröna parker, träd och mer. Odlingsintresset är jättestort

MaxNöje: Vad har ni för utställare?
Ulrika Otterling:  Det är en del företag, många föreningar som Naturskyddsföreningen, Sesam som värnar kulturarvs fröer och  växer, biodynamisk odlingsförening, trädgårdsförbunden och en mängden föreningar som säljer allt från örtsalter och buketter till honung och böcker.

Sen blir det även visningsträdgårdar som vi inte har sett tidigare och några kommer vara interaktiva. Det kommer att finnas en mängd olika sidor av det som odling gör för oss människorna. Man möts, man odlar och tänker på miljö.

MaxNöje: Vad kommer att vara för scenprogram?

Ulrica Otterling: Det kommer vara mycket roligt. Bosse Rapne från Ulrikdalsstadträdgård och brukar vara med på TV, Stefan Sundström musiker men även odlare, Bella Linde och Elin Unnes kommer att livesända sin podd Grönsakslandet, Krukväxt-podden och mycket mer. 

Programmet finns på http://stockholmurbangarden.se

Bild ovan: Ulf Nilsson, Ulrica Otterling, Lotta Näslund, Ulrika Flodin Furås  (ej på bild men också med och arrangerar är Pierre Gräf )Tipsa en vän


info@maxnoje.se

Arkiv