Bevakning av event, nyheter och vimmel.
Instagram

Depeche Mode till Sverige – världsturnépremiär på Friends Arena!

Depeche Mode till Sverige – världsturnépremiär på Friends Arena! Depeche Mode, ett av den moderna musikens mest inflytelserika band, meddelade i dag på en presskonferens i Milano att de ska ut på en världsturné i maj 2017. Turnén, som följer släppet av bandets nya album "Spirit" som släpps i början av nästa år, heter ”Global Spirit Tour” och har sin världsturnépremiär i Stockholm och Friends Arena den 5 maj 2017. Biljetterna till denna efterlängtade konsert släpps på måndag den 17 oktober kl 10.00.

På första delen av Global Spirit Tour kommer Dave Gahan, Martin Gore och Andy Fletcher spela för över 1,5 miljoner fans i 32 städer i 21 länder i Europa. Efter de Europeiska konserterna under sommaren 2017 kommer turnén ta sig vidare till Nord- och Sydamerika. Global Spirit Tour kommer bli bandets 18:e turné och innebär deras första livekonserter på över tre år. Bandets senaste turné, Delta Machine Tour, spelades för 2,5 miljoner fans och sålde ut arenor över hela Europa och Nordamerika. Turnén som nådde både Stockholm, Göteborg och Malmö var en av 2013 års största och mest framgångsrika turnéer.

"Spirit" är bandets 14:e studioalbum och uppföljaren till 2013:s hyllade album Delta Machine, som nådde topp-5-placeringar i hela 26 länder och nådde förstaplatsen i 12 länder. "Spirit" produceras av James Ford som grundade bandet Simian Mobile Disco och vars senaste produktionsjobb inkluderar album av Florence and the Machine och Arctic Monkeys. "Spirit" släpps i början av 2017 via Columbia Records.

På presskonferensen i Milan idag sa Dave Gahan: ”We're exceptionally proud of Spirit's sound and energy, and we're excited to get back on tour to share it with our fans around the world."

De har sålt över 100 miljoner album och spelat inför över 30 miljoner fans men vägrar sakta ner. Otaliga artister har dem som största inspirationskälla och kritiker hyllar dem med ord som att de ”blir mer och mer betydelsefulla ju mer tiden går”. Med denna turné och detta album kommer Depeche Mode fortsätta denna historia av musikalisk innovation och kommersiell framgång.

Vi är otroligt stolta och glada att ett av världens absolut bästa liveband startar sin nya världsturné i Sverige och på Friends Arena i maj.

I Sverige har American Express Kortmedlemmar tillgång till förköpsbijetter före det ordinarie biljettsläppet med start onsdag den 12 oktober kl 9.00 till och med fredag den 14 oktober kl 9.00. Biljetterna bokas via americanexpresstickets.se

Datum
5.5 - Friends Arena, Stockholm
Biljetterna släpps måndag 17 oktober kl 10.00.

Biljetterna kostar 525-850 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Friendsarena.se, Ticketmaster.se / 077-170 70 70, Ticnet-ombud samt Friends Arenas biljettkassa.


Tipsa en vän


info@maxnoje.se

Arkiv